lauantaina, tammikuuta 28, 2006

Kyttäruutu

Iso T mainitsi taannoin, että oli pannut merkille Yliopiston Apteekin televisiomainosten aneemisuuden. No, aneeminen on mielestäni mainostettava tuotekin.

Mutta nythän olenkin nähnyt ehkäpä kehnoimman televisiomainoksen ikinä! Nimittäin Poliisikoulussa on nyt "haku päällä". Kammottavaa, kerrassaan kammottavaa. Kyseisessä spotissa (tai niitä on kai kaksi miltei identtistä) miliisi kyselee ilman näkyvää syytä tavallisen ja rauhallisen näköisiltä nuorilta henkilöpapereita. Paperit näytetään ja kelvollisiksi todetaan. Tämän jälkeen, nuorten ollessa tyyniä kuin hindulehmät tämän, he vain kyselevät toisiltaan: "olikohan sillä haku päällä?". Lopuksi virkaintoinen virkavallan edustaja vielä tokaisee, että "täytä paperit!".

Tällaistako meidän pitäisi suvaita? Että väkivallan monopolin edustajat kyselevät henkilöpapereita tuon tuosta ilman syytä? Että sillä ei ole mitään merkitystä, että puolet valmistuvista poliiseista jää ilman työtä? Että televisiomainokset voivat olla näin epäonnistuneita sanomaltaan, hengeltään ja ajatukseltaan? Ja että tämän kaiken pitäisi kannustaa hakeutumaan poliisiksi?

Tunnisteet: ,